New Posts New Posts RSS Feed - I need help with my Zeiss Conquest!!!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Check GunBroker.com for SWFA's No Reserve and No Minimum bid firearm auctions.

I need help with my Zeiss Conquest!!!

 Post Reply Post Reply   Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 17:09
Aussie Shooter View Drop Down
Optics GrassHopper
Optics GrassHopper


Joined: July/29/2009
Location: Cairns
Status: Offline
Points: 12

Can someone please help me identify why my Zeiss Conquest 3-9x40 is out of vertical ajustment at 100m? Its mounted on a weaver base on a .308 rem 7600 pump. Im using weaver 49034 low ss rings. It has been bore sighted by 2 diffrent people saying its spot on but still shooting around 4.2 inchs low at 100m. I have taken it to the local shop and they say the amorer has to inspect. Is this the issue or is it as simple as changing the rings?. No one can give me s straight answer why.

thanks
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 17:36
300S&W View Drop Down
Optics God
Optics God
Avatar

Joined: January/27/2008
Location: Burlington,WV
Status: Offline
Points: 10592

   Are you using a 1pc base or 2pc?  4.2" low of center is not bad for boresighting which is just suppose to get you on the target.  So now your saying you have no more vertical adjustment in the scope to raise the bullet's point of impact?

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 17:36
RifleDude View Drop Down
MODERATOR
MODERATOR
Avatar

Joined: October/13/2006
Location: Texas
Status: Offline
Points: 15170
Usually that is caused by poor ring alignment. 
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 17:58
Aussie Shooter View Drop Down
Optics GrassHopper
Optics GrassHopper


Joined: July/29/2009
Location: Cairns
Status: Offline
Points: 12
Im using a single base and that is correct im trying to raise the point of impact to allign where the cross hairs are. Do i need to just replace the weaver rings with Warne medium mounts?
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 18:16
Aussie Shooter View Drop Down
Optics GrassHopper
Optics GrassHopper


Joined: July/29/2009
Location: Cairns
Status: Offline
Points: 12
Would a 20moa Picatinny rail fix this problem
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 20:50
cowski View Drop Down
Optics Journeyman
Optics Journeyman
Avatar

Joined: November/19/2009
Location: alabama
Status: Offline
Points: 316
try swapping the rings front to back or turn the rings around.
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/05/2010 at 20:52
cowski View Drop Down
Optics Journeyman
Optics Journeyman
Avatar

Joined: November/19/2009
Location: alabama
Status: Offline
Points: 316
forgot to add a 20mm base will make it shoot lower.
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)     Back to Top Direct Link To This Post Posted: May/06/2010 at 07:03
300S&W View Drop Down
Optics God
Optics God
Avatar

Joined: January/27/2008
Location: Burlington,WV
Status: Offline
Points: 10592
 +1 on moving the rings around.  Also lay some kind of straight edge across the mounted ring bottoms to see if they're of the same height.
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Similar Threads: "I need help with my Zeiss Conquest!!!"
Subject Author Forum Replies Last Post
There are no similar posts.
Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.239 seconds.